SMA reikt certificaten uit aan studenten Windesheim

Logo Windesheim klein

SMA reikt certificaten uit aan studenten Windesheim  

 

Logo Windesheim voor SMA 2Windesheim stoomt studenten van verschillende opleidingen klaar voor een carrière in de sales.
Op 5 
april hebben 22 studenten de specialisatieminor Sales & Accountmanagement succesvol afgerond, en hun SMA-certificaat mogen ontvangen. . Dit is het derde jaar dat deze hogeschool een dergelijk certificaat aan haar studenten uitreikt. Destijds was Windesheim, de eerste in Nederland, met een dergelijke opleiding. SMA Verenigingsmanager Eiso Bleeker, geeft aan dat hij zeer blij was met het initiatief, drie jaar geleden, van deze Zwolse hogeschool.  “Wij vinden het belangrijk dat het salesvak zich verder professionaliseert en gelukkig hebben meerdere hogescholen het voorbeeld van Windesheim als initiator op dit vlak gevolgd. 

 

Studenten Windesheim SMA-B1 certificaat Senior Sales ProfessionalIn de ogen van de SMA levert, de opleiding van Windesheim echt een meerwaarde voor bedrijven, waar de studenten stage hebben gelopen. 
De studenten die de minor hebben gevolgd, zijn zorgvuldig geselecteerd op salestalent en komen  van verschillende opleidingen:  Commerciële Economie, Small Business & Retailmanagement, Bedrijfskunde en zelfs Techniek. Gedurende twintig weken werken de studenten vier dagen per week in een salesfunctie bij gerenommeerde bedrijven als Zehnder, Unica, Leaseplan, ABN Amro en Payned.  Hilco Knul, verkoopdirecteur Zehnder: “Wij doen vanaf het begin mee.  Elk jaar heb wij onze salesafdeling, systemen en activiteiten kunnen professionaliseren vanuit de analyses en adviezen van de studenten. Daarnaast hebben de studenten als salespromotor vele groothandels bezocht met mooie verkoopresultaten. 

 

Eiso Bleeker SMA certificaat B1 Senior Sales ProfessionalOm studenten klaar te stomen voor zwaardere salesfuncties, heeft de opleiding Commerciële Economie van Windesheim een Excellente Salesroute ontwikkeld voor talentvolle, gemotiveerde studenten met een ‘salesdrive’. Kandidaten worden tijdens hun studie geselecteerd voor dit programma met een stevige theoretische basis en een hele reeks trainingen in verkoop- en gesprekstechnieken. Eiso geeft daarnaast aan dat het sterk is dat Windesheim met gastdocenten en salescoaches werkt die dagelijks in de salespraktijk staan. “Theorie en praktijk worden zo optimaal verbonden. Het was daarom ook weer een voorrecht om de certificaten aan de studenten uit te reiken. Wellicht zit hier iemand tussen, die over een aantal jaren op kan gaan bij de verkiezingen op het Sales Event”