Nomineren Piet Heyn SMA Award 2018

Piet Heyn SMA Award: wie heeft de beste Sales organisatie?

HPA-2017-112

 

Nederland is van oudsher een echt handelsland. Al in 1602 werd de VOC opgericht, destijds het grootste handelsbedrijf ter wereld en tevens de eerste naamloze vennootschap met vrij verhandelbare aandelen. Het had vestigingen over de hele wereld en was onder meer actief in Azië. Het gedachtegoed van de VOC wordt vaak in één adem genoemd met de naam van Piet Heyn. Terecht, want deze beroemde Nederlandse zeevaarder staat met zijn ontdekkingsdrang ook voor durf en vernieuwing.

 

  

Bij de SMA is het al niet anders en mede daarom besloten we in 2009 één van onze awards te vernoemen naar deze zeeheld: de Piet Heyn SMA Award. De bedrijven die genomineerd worden, moeten organisaties zijn met lef en een innovatief, vooral ondernemende grondhouding. Ze worden beoordeeld op de volwassenheid van het gevoerde commercieel beleid. Daarbij wordt gekeken naar:

 

▪    Behaalde commerciële resultaten in Nederland en internationaal;

▪    Effectiviteit & Productiviteit van de commerciële organisatie;

▪    Uitvoering van het salesproces: planning en doelstellingen; 

▪    Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers binnen de commerciële organisatie;

 

 Trots op winnaars 

Uitreiking Piet Heyn Award, 2009

 

Op 1 november 2018 vindt voor de tiende keer de verkiezing van de Piet Heyn SMA Award plaats. Unit 4-CEO Chris Ouwinga kreeg in 2009 als eerste winnaar de prijs uitgereikt, destijds uit handen van Mark Rutte.

 

In de jaren daarna wonnen onder meer Hema, Hunkemöller, Bavaria en La Place de prestigieuze prijs. De laatste winnaar was CM uit Breda. Alle voorgaande winnaars zijn vermeld op onze website. 

 

Nomineren Piet Heyn SMA Award 2018 

Archief : Piet Heyn Award 2013, John de KockDeelname aan de Piet Heyn SMA Award is, in tegenstelling tot vele andere verkiezingen, kosteloos. Wel moet, om in aanmerking te komen voor deze prijs, aan een aantal criteria worden voldaan:

 

  • Een jaarlijkse bruto omzet van € 10 miljoen >;
  • In de afgelopen drie jaar een positieve EBITDA;
  • Meer dan vijf personen werkzaam binnen de commerciële organisatie;
  • Het hoofdkantoor van de organisatie moet in Nederland gevestigd zijn;
  • Grote veranderingen succesvol heeft doorgevoerd in hun commerciële aanpak
  • Aanwezigheid van Algemeen en Commercieel Directeur bij de uitreiking op 1 november 2018

 

Om nog even in de stemming te komen, verwijzen we graag naar het verslag (inclusief film en fotomateriaal) van vorig jaar, toen CM, als winnaar werd gekroond. Om tot een winnaar te komen, wordt een zorgvuldig selectieproces doorlopen. Een weergave van de gevolgde stappen is op onze website te vinden.

  

Ben je of ken je een geschikte kandidaat voor de Piet Heyn SMA Award, vul dan onderstaand formulier in. Velden met een *zijn verplicht in te vullen. Nomineren voor deze prijs kan tot 25 augustus 2018