SMA Management Café over Psychologie en leidinggeven

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Datum: dinsdag 7 mei 2019
Tijd: 18:00-22:00

Locatie
Nyenrode Business Universiteit


Let op, deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor mensen met een managementpositie!

 

Als leidinggevende heb je, net als je medewerkers, blinde vlekken en valkuilen. Je bent je dan niet bewust van het effect van je gedrag op anderen, waardoor de werkrelatie verstoord kan raken. Tijdens deze masterclass krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en dat van je medewerkers. Je leert gedrag te begrijpen en positief te beïnvloeden bij het leidinggeven. Manon Bongers geeft je herkenbare praktijkvoorbeelden en reikt je praktische tools aan om gedragspatronen die niet effectief zijn, te doorbreken. Het gevolg is persoonlijke en professionele groei bij jezelf en je medewerkers, en betere bedrijfsresultaten.

 

In essentie gaat het erom dat je zelf en je medewerkers effectief functioneren op de werkvloer. Daarbij is een dosis zelfkennis, zelfbewustzijn en inzicht in menselijk gedrag een must. Je maakt tijdens deze masterclass kennis met verschillende werkstijlen (persoonlijkheidskenmerken). Je leert kwaliteiten en valkuilen, voortkomend uit overlevingsstrategieën, bij jezelf en je medewerkers herkennen.

 

Manon Bongers is expert in de gedragspsychologie, trainer, coach, therapeut®, procesbegeleider en auteur van de managementboeken ‘Psychologie voor managers’ (2011) en ‘Dealen met je baas’ (2014). Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse. Sinds 2006 is Manon directeur en eigenaar van Bongers & Partners, een bedrijf gespecialiseerd in ‘Management van Mensen. De programma’s ‘Psychologie voor managers’ en ‘Psychologie op de werkvloer’ zijn gebaseerd op de boeken van Manon Bongers: ‘Psychologie voor managers – leidinggeven aan verschillende karakters’ en ‘Dealen met jebaas – versterk je werkrelaties door inzicht in jezelf, je leidinggevende en je collega’s’

 

PROGRAMMA

18.00 uur Ontvangst en inloop 

18.45 uur Blok 1: Gedrag van jezelf en je medewerkers begrijpen

  • Aanleiding voor gedragsverandering
  • 7 stappenplan voor gedragsverandering
  • Verantwoordelijkheden nemen voor je eigen aandeel
  • Ontwikkeling van de persoonlijkheid (erfelijke, aangeboren, aangeleerde eigenschappen)
  • Persoonlijkheidsinschatting maken (gewoontepatronen, werkstijlen)

20.15 uur Break

20.30 uur Blok 2: Gedrag van jezelf en je medewerkers positief beïnvloeden

  • De invloed van stress op je functioneren
  • Van valkuil (overlevingsstrategie) naar uitdaging
  • Doorzien én doorbreken van gedragspatronen
  • Persoonlijk Actieplan
  • Vertaalslag naar de praktijk

21.30 uur Afsluiting en borrel

Inschrijving