Eriks en SMA intensiveren samenwerking

SMA logo Eriks

 

Partnership verder uitgebreid

Wij stellen je graag voor aan ERIKS, één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld. ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten en technische onderdelen en geeft vanuit 450 vestigingen (in 28 landen) professioneel advies over grote en kleine vraagstukken op dit gebied. Met alle plezier neemt zij haar klanten zelfs de logistieke afhandeling uit handen. Onlangs werd ERIKS partner van de SMA en Eric Otto, Managing Director Nederland, legt uit waarom.

 

Samenwerking Erik SMA Eiso Bleeker Erik OttoEric is geen onbekende van de SMA. “Ik ben bij de SMA betrokken geraakt door mijn deelname aan de verkiezing voor Commercieel Directeur van het Jaar. Bij ERIKS besloot ik mijn lidmaatschap een vervolg te geven. Binnen ERIKS zijn minstens 300 salesmedewerkers actief. Zij zetten zich dagelijks in voor de business van onze klanten en zijn daarmee ‘het hart van ons bedrijf’. Contact met andere salesprofessionals is belangrijk en die mogelijkheden zijn er via de SMA volop. Je krijgt als het ware, op een plezierige, collegiale manier, inzicht in de vraagstukken van andere branches en markten. Je leert veel door ervaringen te delen. Met het lidmaatschap van de SMA verbeteren onze professionals dus eigenlijk hun salesskills. Dat heeft voor mij grote meerwaarde.”

 

ERIKS en sales

Eric merkt dat de industriële markt op dit moment minder hard groeit en dat heeft ook gevolgen voor ERIKS. “Sales is in mijn ogen de ultieme vermenging met je klant. Nadat het eerste contact gelegd is, moet je een relatie opbouwen. Hier gaat veel tijd in zitten, maar het is enorm belangrijk. Vooral in onze markt, omdat je echt onderscheidend moet zijn ten opzichte van de concurrent. Belangrijk is dat je weet waar je waarde toe kan voegen. Wat is de behoefte van de klant? Die vraag staat te allen tijde centraal en dat wij dat zo beleven moeten onze salesmanagers dagelijks aan de klant overbrengen. Dan hebben we de weg naar blijvend succes te pakken.”

 

Verenigingsmanager Eiso Bleeker, geeft aan dat de SMA streeft naar een diversiteit onder haar leden en is daarom blij dat ERIKS lid is geworden van de SMA. “Onze vereniging is momenteel nog ondervertegenwoordigd in de industriële sector en met de uitbreiding van het ledenbestand met ERIKS hebben we een eerste stap gezet om beter en meer zichtbaar te worden in deze sector. ERIKS heeft een grote en diverse salesorganisatie en kan daarom met nieuwe kennis en kunde bijdragen in onze vereniging. Daarnaast verwacht ik ook de dat deelnemers vanuit ERIKS, eveneens kunnen leren van de andere partners van de SMA”.