Eerste lichting NHL studenten ontvangt SMA certificaat

logo SMA

Eerste lichting NHL studenten ontvangt SMA certificaat

 

Dinsdagmiddag 14 maart was voor een aantal gediplomeerden een extra feestelijk moment. Naast het diploma Commerciële Economie mochten ze namelijk ook het SMA Certificaat B1 in ontvangst nemen. Namens de Sales Management Associatie (SMA) reikte verenigingsdirecteur Eiso Bleeker de certificaten uit aan de studenten.

 

Dit certificaat hebben deze studenten behaald, doordat zij zich tijdens de opleiding gespecialiseerd en bekwaamd hebben in het sales vak. Dit hebben zij gedaan door de Minor Sales & Accountmanagement te volgen, die wordt gegeven binnen de opleiding Commerciële Economie. Deze Minor staat overigens ook open voor studenten van andere opleidingen en andere Hogescholen, die beschikken over de juiste basis en motivatie.

 

SMA Uitreiking certificaten NHL 14 maart 2017Het Salescurriculum van de opleiding Commerciële Economie is afgelopen zomer door de SMA gecertificeerd voor zowel het niveau SMA-A als ook het SMA-B1. De NHL Hogeschool is daarmee de eerste hogeschool in Nederland die heeft laten zien aan beide SMA standaarden te voldoen. Hans Sangers (Docent Sales & Accountmanagement) “Wij zijn enorm trots op deze certificaten. Het is voor ons een bevestiging dat we een goed salescurriculum hebben binnen de opleiding. En het is nog maar het begin.” Petra Kamphuis, docent Leiderschap & Management en Sales vult aan: “Deze certificering betekent niet alleen veel voor ons als hogeschool en als opleiding, maar is ook voor onze studenten belangrijk. Veel van onze studenten Commerciële Economie zullen zich in de komende jaren tot salesprofessional ontwikkelen. Met een diploma van onze gecertificeerde opleiding op zak, hebben zij een streepje voor op anderen die in de markt een baan zoeken. Het certificaat, dat de studenten aanvullend op hun diploma wordt overhandigd, heeft een duidelijke meerwaarde”.

 

Verenigingsdirecteur Eiso Bleeker, geeft aan zeer blij te zijn met deze ontwikkeling. Enerzijds omdat we hiermee een steeds prominentere rol gaan innemen in de sales opleidingen in het reguliere onderwijs. Dit geeft wel aan dat er steeds meer behoefte is aan accreditatie van opleidingen. Binnen de SMA houden we ook strak feeling met het bedrijfsleven, zodat de eisen en wensen van hen duidelijk vertaald blijven in de voorwaarden die wij stellen aan een dergelijke accreditatie. Hierdoor zal het reguliere onderwijs, dus studenten afleveren, die gewenst zijn door o.a. onze leden. Anderzijds geeft Eiso aan, is er schijnbaar ook steeds meer behoefte bij studenten om voor een dergelijke opleiding te kiezen. Sales wint steeds meer aan populariteit bij deze jongere generatie. We hebben de eerste stappen gezet richting de persoonscertificering. Door vandaag een groot aantal kenniscertificaten uit te reiken, bewijst dat we hiermee de juiste weg zijn ingeslagen.