Windesheim

Logo Windesheim voor SMA 2

Windesheim is een in de regio verankerde, innovatieve kennisinstelling met ruim 20.000 hbo-studenten, duizenden cursisten en 2000 medewerkers in Zwolle en Almere. Voltijdstudenten kunnen bij ons terecht voor opleidingen op het gebied van zorg, welzijn, economie, ICT, techniek, sport, media en onderwijs. Professionals die naast hun werk willen studeren kunnen kiezen uit een ruim aanbod uit opleidingen, cursussen, trainingen, post-hbo-opleidingen, masters en maatwerk on-the-job.

 

Windesheim zet kennis in werking

Daarnaast verricht Windesheim toegepast onderzoek voor organisaties in uiteenlopende werkvelden. Onderzoeksthema’s lopen uiteen van preventie overgewicht, leiderschap in onderwijs en opvoeding, serious gaming en robotica tot sociale innovatie, international business, customer experience en supply chain finance.

 

De lat ligt hoog

We leggen de lat hoog en dagen onze studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Voor wie meer wil en kan, zijn er honours-trajecten, internationale projecten en andere uitdagingen. Binnen elke opleiding leren we de studenten verschillen in achtergrond, waarden, cultuur en overtuigingen te respecteren. Zo ontwikkelen ze zich tot professionals die hun eigen handelen kritisch ter discussie kunnen stellen en hierover verantwoording af durven leggen.

 

Onderwijs onderzoek en ondernemen versterken elkaar

Onderwijs, onderzoek en ondernemen zijn op Windesheim geïntegreerd en versterken elkaar. Onderzoek is belangrijk omdat het leidt tot nieuwe inzichten ideeën, uitvindingen die direct bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Hiervoor werken we samen met tal van bedrijven en organisaties. Uit verschillende branches van het bedrijfsleven en de non-profitsector hebben we een aantal spraakmakende ‘Entrepreneurs in Residence’ en ‘fellows’ in docentfuncties aangesteld om kennis te delen en ertoe bij te dragen dat onderwijs, onderzoek en ondernemen nauw met elkaar worden verweven.

 

Samen met bedrijven en organisaties

Wat ondernemen betreft: wij moedigen onze studenten van harte aan om zelf te ondernemen. Er lopen bij Windesheim al heel wat studentondernemers rond. Ook werken we veel samen met bedrijven en organisaties. Die bieden natuurlijk een belangrijke stageplek voor studenten, maar zijn ook een noodzakelijke sparringpartner op het gebied van onderzoek, gastcolleges, en kennisuitwisseling. Om steeds met de nieuwste inzichten in de diverse vakgebieden te kunnen werken, verbinden we onze opleidingen met kenniscentra binnen en buiten Windesheim. We dragen bewust bij aan de economische structuur en het innovatieve karakter van de brede regio rondom Zwolle en Almere. Daarom sluiten we aan bij de topsectoren die deze regio rijk is: hightech systemen, chemie/ kunststoffen, logistiek en gezondheid/ life sciences.

 

Nieuwsgierig

Wilt u weten hoe Windesheim kennis in werking zet? Neemt dan een kijkje op onze website www.windesheim.nl