Deltion College

Logo Deltion College

Jong of oud, bedrijf of instantie, studerend of werkend: Deltion is er voor iedereen! Voor mbo-opleidingen, bij- of omscholing, maatwerk voor bedrijven, als inspirerende werkgever of als samenwerkingspartner. Wij werken dagelijks met overgave aan de  leerroutes van onze studenten. Wij leveren als partner een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de regionale arbeidsmarkt. Wij zijn gevestigd op een bruisende school in onderwijsstad Zwolle.

 

Met uitdagende faciliteiten en een brede maatschappelijke blik stimuleren we studenten en medewerkers om zich zo succesvol mogelijk te ontwikkelen in hun beroep, in de maatschappij en in hun persoonlijk leven. Wij weten dat open staan voor andere meningen ons sterker maakt. We zijn daarom steeds op zoek naar feedback op ons handelen. Zo bouwen wij dagelijks verder aan onze lerende organisatie. Wij zijn aanspreekbaar op onze waarden betrouwbaarheid, transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deltion verzorgt voor 13.000 jongeren en volwassenen beroepsonderwijs op middelbaar niveau. Er werken rond de 1.100 mensen, als docent, instructeur of in staffuncties.

 

Onze principes

 - Wij sluiten niemand uit, wij sluiten allen in
- Wij verbinden ons met de organisatiedoelen en dragen die actief uit
- Wij staan open voor andere meningen, tips en suggesties
- Wij tonen eigenaarschap in ons werken
- Wij zijn aanspreekbaar op ons gedrag en handelen
- Wij zijn betrokken en toegewijd

 

Ons leiderschap

Ons leiderschap is herkenbaar aan vier aspecten: koers bepalen, mensen verbinden, zorgdragen voor de uitvoering en verbinding met jezelf. Goed onderwijs verzorgen is de primaire opdracht van het Deltion College. We willen onze studenten opleiden in kennis en vaardigheden die bij een beroep horen, waarbij het internationale aspect en ondernemerschap belangrijke elementen zijn. Maar het gaat veel verder dan dat, wij zien onze opdracht breder. In de buitenwereld willen wij herkenbaar zijn als ‘partner in talentontwikkeling’. Zowel voor individuen, als voor bedrijven en organisaties.

 

Onze beginselen

Bij alles wat wij doen geldt dat kwaliteit leveren onze plicht is, co-creatie en sociale innovatie onze speerpunten zijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen onze drijfveer is. We leiden op voor een vitale arbeidsmarkt en leveren daarmee een bijdrage aan een gezonde regionale economie.

 

Onze governance

Studenten verdienen goed onderwijs, goed onderwijs verdient goed bestuur. Om dat te waarborgen onderschrijven wij de governancecode ‘Goed bestuur in de bve-sector’. Wij leggen actief verantwoording af, zowel extern richting de Inspectie van het Onderwijs als intern naar onze Raad van Toezicht. Daarnaast helpt een brede Raad van Advies ons de juiste regionale focus te houden.

 
Deltion College geaccrediteerd door de SMA

 Per 1 juli 2013 is de opleiding Junior Accountmanager van het Deltion College geaccrediteerd door de Sales Management Association. Daarmee voldoet de opleiding aan de eisen zoals de SMA deze samen met een aantal prominente bedrijven heeft gesteld aan commerciële functies. Met deze accreditatie laat wij, als eerste mbo-opleider van Nederland, zien dat wij onze Junior Accountmanagers opleiden volgens de eisen die commercieel Nederland momenteel stelt. Deltionstudenten ontvangen naast hun mbo-diploma Junior Accountmanager ook het SMA-kenniscertificaat dit leidt tot de titel “SMA-Sales Practitioner”. Het kenniscertificaat geeft, aangevuld met de praktijktest en bewezen praktijkervaring, recht op de registertitel en registratie hiervan in het SMA National Sales Register. Voor onze studenten biedt het certificaat extra kansen op de arbeidsmarkt, zij hebben een streepje voor ten opzichte van studenten zonder dit certificaat.

 

Naast de opleiding Junior Accoutmanager biedt het Deltion College zes andere commerciële mbo-opleidingen: Commercieel Medewerker, Commercieel Medewerker Bank- & Verzekeringswezen, Filiaalmanager, Vestigingsmanager Groothandel, Assistent Manager Internationale Handel en Medewerker Marketing & Communicatie.

 

Voor meer informatie over het Deltion College kijk op www.deltion.nl.