Nomineren Piet Heyn Award 2017

SMA Piet Heyn Award: wie heeft de beste Sales organisatie?

Winnaar SMA Piet Heyn Award 2016 Coen Bos Peer Swinkels Vivienne van EijkelenborgNederland is van oudsher een echt handelsland. Al in 1602 werd de VOC opgericht, destijds het grootste handelsbedrijf ter wereld en tevens de eerste naamloze vennootschap met vrij verhandelbare aandelen. Het had vestigingen over de hele wereld en was onder meer actief in Azië. Het gedachtegoed van de VOC wordt vaak in één adem genoemd met de naam van Piet Heyn. Terecht, want deze beroemde Nederlandse zeevaarder staat met zijn ontdekkingsdrang ook voor durf en vernieuwing.

 

Bij de SMA is het al niet anders en mede daarom besloten we in 2009 één van onze awards te vernoemen naar deze zeeheld: de SMA Piet Heyn Award. De bedrijven die genomineerd worden, moeten organisaties zijn met lef en een innovatief, vooral ondernemende grondhouding. Ze worden beoordeeld op de volwassenheid van het gevoerde commercieel beleid. Daarbij wordt gekeken naar:

 

▪    Behaalde commerciële resultaten in Nederland en internationaal;

▪    Effectiviteit & Productiviteit van de commerciële organisatie;

▪    Uitvoering van het salesproces: planning en doelstellingen; 

▪    Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers;

 

 Trots op winnaars 

Uitreiking Piet Heyn Award, 2009

Op 26 oktober 2017 vindt voor de negende keer de verkiezing van de SMA Piet Heyn Award plaats. Unit 4-CEO Chris Ouwinga kreeg in 2009 als eerste winnaar de prijs uitgereikt, destijds uit handen van Mark Rutte.

 

In de jaren daarna wonnen onder meer Hema, Hunkemöller, Ortec en La Place de prestigieuze prijs. De laatste winnaar was bierbrouwer Bavaria. Alle winnaars zijn vermeld op onze website. 

 

Nomineren SMA Piet Heyn Award 2017 

Archief : Piet Heyn Award 2013, John de KockDeelname aan de SMA Piet Heyn verkiezing is, in tegenstelling tot vele andere verkiezingen, kosteloos. Wel moet, om in aanmerking te komen voor deze prijs, aan een aantal criteria worden voldaan:

▪    Een jaarlijkse bruto omzet van € 10 miljoen >;

▪    In de afgelopen drie jaar een positieve EBITDA;

▪    Meer dan vijf personen werkzaam binnen de commerciële organisatie;

▪    Het hoofdkantoor van de organisatie moet in Nederland gevestigd zijn;

▪    Aanwezigheid van Algemeen en Commercieel Directeur bij de uitreiking op 26 oktober 2017

 

De uiteindelijke winnaar kan een groot aantal prijzen tegemoet zien. Om tot een winnaar te komen, wordt een zorgvuldig selectieproces doorlopen. Een beschrijving van dit proces vindt u hier

 

DE NOMINATIE IS GESLOTEN

 

Ben je of ken je een geschikte kandidaat voor de SMA Piet Heyn Award, vul dan onderstaand formulier in. Velden met een *zijn verplicht in te vullen. 

 

 

 

  https://podio.com/webforms/16428827/1103831” target=”_blank”>Gelieve het formulier in te vullen