Sales Manager in de keuken 18 april 2011

Bijeenkomsten

Op 18 april stond wederom een bedrijfsbezoek op het programma, georganiseerd door SMA Noord. Ca. 30 managers en directeuren waren aanwezig bij deze bijeenkomst die een kijkje gaf  in "de commerciële keuken" van Energiewacht. Na een korte introductie van Goeran, waarbij ook 3 nieuwe leden werden verwelkomd (Noorderpoortcollege, Drukstore en Dokkumer Vlaggencentrale) werd het woord gegeven aan Hindrik Aalders, sinds 12 jaar Commercieel Directeur bij Energiewacht.

Hindrik toonde zich een uitstekende gastheer. In een boeiende presentatie wist hij de aanwezigen aan aan zich te binden. Energiewacht is een no-nonsense organisatie, die 50 % eigendom is van Essent en 50% van 160 installatiebedrijven in Groningen en Drenthe. Vanuit het hoofdkantoor in Assen wordt de sales afdeling aangestuurd, bestaande uit een team voor de particuliere markt (13 medewerkers) en de zakelijke markt bestaande uit 3 Accountmanagers, die met name contacten onderhouden met woningbouwverenigingen en -coöperaties. Daarnaast is er een call-center afdeling, waardoor iedere klant persoonlijk te woord wordt gestaan. Klantgerichtheid staat er hoog in het vaandel!

Opvallend is de manier waarop vrijwel alle processen volledig geautomatiseerd zijn. Dit zorgt voor een optimale productiviteit van de commerciële medewerkers, maar ook voor de monteurs. Ter plekke bij de klant wordt alles online vastgelegd. Bestellingen, onderdelen, opdrachtbevestigingen, en facturen worden automatisch gegenereerd. Een voorbeeld voor veel andere organisaties! Bijzonder dat Energiewacht de hele automatisering zelf ontwikkelt en uitvoert, dat bepaalt mede de slagkracht op dat vlak volgens Hindrik.

De marketing afdeling valt tevens onder de verantwoordelijkheid van Hindrik, bestaande uit 3 medewerkers. Hindrik haalde tevens aan dat de impact van social media sterk groeit, alle reden om daar momenteel veel aandacht voor te hebben. Ook alle reclamecampagnes worden door de afdeling marketing bedacht, ter ondersteuning van de verkoop.
Na de presentatie werd er een rondleiding verzorgd en traditiegetrouw werd ook deze interessante bijeenkomst afgesloten met een prima verzorgd hapje en een drankje.
 
   
------------------------------------------------------------------------------

Op 18 april 2011 zijn we te gast bij de Energiewacht. Wij zijn tijdens deze bijeenkomst te gast bij Hindrik Aalders. Hindrik zal ons tijdens deze bijeenkomst meenemen in zijn dagelijkse Sales bezigheden bij de Energiewacht.

De Energiewacht richt zich vooral op de particulier. De kernactiviteit van Energiewacht is het Service- & Onderhoudsabonnement. Iemand die een Service- & Onderhoudsabonnement bij Energiewacht heeft afgesloten is verzekerd van optimale service. Uiteraard bestaat de service uit het verrichten van periodiek onderhoud en uit het oplossen van eventuele storingen aan het verwarmings- of warmwatertoestel.

Tevens is Energiewacht de organisatie, die gespecialiseerd is in het verlenen van service voor de zakelijke markt. Zo voert Energiewacht inspecties en onderhoud uit aan grote stookinstallaties van meer dan 130 kilowatt in onder andere flats en bedrijfspanden.

Hindrik Aalders
Hindrik Aalders (1956) geboren in Groningen, getogen in Roden. Waar hij nog altijd woonachtig is, samen met zijn vrouw en zoon. Na de studie elektrotechniek te hebben doorlopen heeft hij in aanvulling daarop gekozen voor HBO installatietechniek. Vervolgens kwam hij terecht in de koopvaardij, waar hij enige tijd gevaren heeft. De keuze techniek bleek echter wel de juiste. Na 7 jaren te hebben gewerkt in een elektrotechnische groothandel in Groningen kwam hij eind jaren ’80 in dienst bij het toenmalige Energiebedrijf van de Stad Groningen. Daar begon hij als voorlichter en communicatie medewerker. Enige affiniteit met de energiesector had hij al, gezien het feit zijn vader een van de laatste “pietreulieboeren” (petroleumboeren) van Nederland was.
Nadat het Energiebedrijf was overgenomen door de EGD, bekleedde Hindrik de functie Hoofd Voorlichting alvorens hij Regiomanager werd, na de fusie van EGD Gaswacht met IJsselmij, van het noordelijke kantoor voor advisering en inspecties. Sinds 1998 is hij Commercieel Directeur bij Energiewacht (voorheen EGD), lid van het Management Team en eindverantwoordelijke voor Sales op particulier en zakelijk gebied, Marketing & Communicatie en Research & Development

Programma
17.30 uur Ontvangst
18.00 uur Start programma, presentatie door Hindrik Aalders
18.30 uur Rondleiding langs o.a. call center, automatisering, front office, distributie center

Na afloop zal er ruimte zijn om te netwerken. Hierbij is tevens gedacht aan een hapje en een drankje

Locatie:
Amerikaweg 22
9407 TK Assen

Klik hier om je aan te melden.

SMA bijeenkomsten

Hall of Fame