EMC

Logo EMC

EMC Corporation is wereldwijd leider in het ondersteunen van bedrijven en service providers bij de transformatie van hun IT-activiteiten en de levering van ‘IT as aservice’. Cloud computing is daarbij van fundamenteel belang. Door inzet van innovatieve producten en diensten versnelt EMC de transitie naar de cloud en helptIT-afdelingen met het opslaan, beheren, beveiligen en analyseren van hun meest waardevolle bezit – informatie – op een flexibele, betrouwbare en kostefficiënte manier.

 

Welkom bij EMC Nederland. Ik ben er trots op dat EMC sponsor is van de Sales Management Association (SMA). EMC Nederland is in de eerste plaats een sales organisatie met als belangrijkste kenmerk een extreme klantgerichtheid. We staan altijd klaar voor klanten, we zijn bereid die extra mile te geven en dat krijgen we ook terug van klanten. Daardoor hebben we een heel goed imago in de markt: naast klantgericht worden we gezien als een betrouwbare leverancier met goede producten. We zitten met EMC in een hele boeiende fase. We zijn een transitie aan het maken van een leverancier die een infrastructuurlaag verkocht aan bedrijven (hardware georiën­teerd), naar een leverancier die op strategisch niveau met de klant moet gaan praten over wat de impact is van hetgeen in de markt gebeurt op zijn organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen en dat we waarde kunnen toevoegen voor onze klanten, we hebben ongelooflijk veel te bieden. Cruciaal hierin zijn onze mensen, zij moeten het verschil maken. Dat betekent dat we intern een belangrijke ontwikkeling doormaken; we moeten begrijpen dat we met alle partijen die onderdeel uitmaken van de ‘EMC Federatie’ (EMC, VMware, Pivotal, RSA Security), moeten samenwerken, gezamenlijk naar de klant toe gaan. Ik noem dat ‘Ecosysteem selling’; op verschillende plekken en niveaus in de organisatie -samen met onze partners- met klanten praten en horen wat hen bezighoudt. Alleen dan kunnen we ze een stap verder helpen. Sterker nog, ze verwachten het ook van ons. Wij hebben immers strategische visie, die willen we uitdragen in de markt en dat verwacht ik ook van iedereen bij EMC. Het lijkt misschien een complex verhaal, maar uiteindelijk komt het neer op:

 

1.       Focus: 

          Gericht bezig zijn met hetgeen we willen bereiken;

2.       Teamwork: 

          Samenwerken en laten inzien dat ieder zijn eigen kracht heeft en teams verzamelen waarin iedereen op de juiste plek zit.

 3.       Fun          

         Successen vieren, leren van je fouten. In een leuke, gezellige sfeer.   

 

Dit zijn de drie dingen die ik wil bereiken met EMC. Als die in balans zijn, stralen we dat uit naar de markt, naar klanten en zien zij dat mensen het leuk vinden om voor EMC te werken.  Tenslotte: bij EMC werken is Champions League voetbal spelen. We acteren op het hoogste niveau en zijn veeleisend naar onszelf, naar elkaar. Dat moet je leuk vinden. Daar staat tegenover dat we goede prestaties uitstekend belonen, we stilstaan bij het vieren van successen en medewerkers volop kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en zich te laten inspireren.”

 

 Bestuurslid + Voorzitter, Coen Bos

 

Coen Bos

Country Manager EMC Nederland